ОБЩИ УСЛОВИЯ

1. Общи положения

(1) Следните условия се отнасят за всички поръчки, направени от клиента (наричан по-нататък и "Вие" или "Вас") на www.glassdesign.bg, наричано по-нататък и "Глас дизайн", "нас" или "ние", чрез използване на уебсайта, неговата мобилната версия, или чрез допълнителен разговор по телефона при използване на www.glassdesign.bg.

Като използвате www.glassdesign.bg и/или направите поръчка, Вие се съгласявате да бъдете обвързани с тези общи условията, посочени тук ("Условията"). Моля, уверете се, че сте прочели и разбрали Условията, преди на направите своята поръчка.

(2) Пазаруването в платформата www.glassdesign.bg става с и без регистрация. За по-бързо, лесно и удобно пазаруване Ви препоръчваме да попълните формата за регистрация. Можете да закупувате стоки от онлайн магазина и като гост.

(3) Поръчки могат да бъдат правени само от лица, навършили 18 години, които не са поставени под попечителство, и които имат валиден адрес на пребиваване или друг адрес. При поръчка Вие се задължавате да предоставите точни и коректни данни, които се отнасят до адрес за доставка, имена, телефон, имейл адрес и всяка друга информация изискана в регистрационната форма. При грешно подадена информация, Глас Дизайн има право едностранно да прекрати договора и да ограничи достъпа на потребител до негов профил и не носи отговорност за евентуални вреди, настъпили в резултат на тази грешна информация.

(4) Глас Дизайн защитава личните данни на всички свои клиенти. Информацията, която предоставяте при регистрация и поръчка не се споделя с трети лица и се използва единствено с цел качествено обслужване.

(5) Включването на продукти или услуги на www.glassdesign.bg в определен момент не означава и не гарантира, че тези продукти или услуги ще се налични по всяко време. Запазваме си правото да преустановим предлагането на който и да било продукт, по което и да било време.

(6) Информацията, публикувана на www.glassdesign.bg е собственост на ЕТ "Глас дизайн - Вержиния Велчева". Забранява се копирането и използването на снимков материал, текстове и друга информация в сайта от други онлайн магазини, физически лица и юридически лица без писмено съгласие.

(7) Запазваме си правото да променяме тези Условия от време на време, без да Ви уведомяваме предварително. Версията на Условията, която ще се прилага за Вашата поръчка, ще бъде тази, която е публикувана на www.glassdesign.bg в момента, когато направите поръчката.

2. Цени и разходи за доставки

(1) Показаните цени на продуктит на www.glassdesign.bg са крайни, но не включват разходите за доставка, както и допълнителни заявени от Вас услуги (напр. опаковка за подарък и др.).

(2) Разходите за доставка за всяка поръчка, както и допълнителните разходи, ако има такива, се посочват ясно по време на завършването на поръчката.

(3) Ако не можем да доставим Ваша поръчка в една пратка и трябва да направим повече от една доставка, няма да има допълнителни такси за последващите доставки.

(4) Възможно е да има разлика в цените на продуктите и услугите поръчани и закупени в ателието и поръчани и закупени онлайн.

3. Поръчване/сключване на договор

(1) Можете да направите поръчка като следвате стъпките на уебсайта www.glassdesign.bg или с уточняващ разговор по телефона.

(2) След като направите поръчката, ако сте ни предоставили валиден Ваш имейл адрес, ще получите потвърждение по имейл.

(3) Ако поради някаква причина не можем да изпълним Вашата поръчка, ще Ви уведомим за това на посочения от Вас имейл при първа възможност. Ако вече сме получили плащане за такава поръчка, ще  възстановим съответната сума. Ако поради някаква причини е необходимо друго уреждане на случая, ще Ви уведомим и ще Ви помолим да се свържете с нас за да бъде уредено възстановяването на сумата.

(4) Предлаганите от Глас дизайн продукти са уникати - те са изработени обикновено в един единствен екземпляр. Голяма част от тях могат да бъдат поръчани за изработка в подобен на показания вид или когато това е указано в размер и цвят по желание на клиента. Моля да имате предвид, че при поръчване за изработка е възможно незначително отклонение от показания на снимка продукт, което се дължи на технологията на изработка. При колебания Ви препоръчваме преди да поръчате да направите допълнителна консултация с нас.

4. Доставка

(1) За Глас дизайн е от голямо значение старателното приемане и обработване на поръчки и осигуряването на бърза доставка на поръчката до адреса на пребиваване или друг адрес, съгласно опцията, която се избрали. Глас Дизайн се стреми да изпраща поръчките за най-краткото възможно време и в реда, по който са били направени. Нашата цел е да доставим поръчката в рамките на 3 до 5 работни дни след потвърждаването й.

  • За всички поръчки направени в работен ден преди 16:00 ч. доставката се извършва до пет работни дни.
  • За поръчки, направени в събота, неделя или друг официален почивен ден – обработката се извършва в първия работен ден след като е направена и от този момент започва да тече и срокът за доставка
  • Ако поръчаните стоки не са налични и е поръчано изработването им ще бъдете уведомени за точния срок на изработка и доставка. Обичайният срок за изработка и доставка е 30 работни дни. При висока сложност на изработката или когато тя е свързана с внос на материали, възможно е този срок за бъде по-дълъг.
  • В случай, че срокът е по-дълъг от 60 работни дни имате право да отмените поръчката не по-късно от три работни дни след като получите съобщението за срока за изработка и доставка. Липсата на изричен отговор за отмяна на поръчката означава, че сте съгласите със срока, за който Ви информираме.

(2) При всички случаи Вие ще получите потвърждение по имейл с информация за това, кога се очаква да бъде извършена доставката. Ако поръчката Ви не пристигне в обявения срок, моля, свържете се с нас по телефон  или чрез имейл.

5. Оттегляне на поръчка, връщане и замяна

(1) Можете да отмените или да върнете поръчката от датата, на която поръчате, до 15 дни след получаване на поръчаните стоки или услуги. Ако сте заплатили стоките, ще Ви възстановим сумата, с изключение на разходите за доставка до и от посочения адрес или допълнителните услуги, ако такива са били направени.При поръчка на повече от една стока или услуга можете да решите да задържите определени стоки и услуги и да отмените само частично Вашата поръчка. Не подлежат на отмяна или връщане допълнителни услуги, като напр. опаковка за подарък или др.

(2) Предлаганите от нас стоки са уникати и в повечето случаи са направени в един единствен екземпляр, моля да имате предвид това в случаите, когато искате замяна. При замяна можете да изберете друг – подобен продукт или да поръчате изработка.

(2) Ако желаете да отмените или да върнете Вашата поръчка, моля, уведомете ни в писмен вид, като използвате предварително попълнен формуляр.

(3) Ще възстановим средствата или, ако стоките все още не са били платени, ще отразим оттеглянето на поръчката в баланса на Вашия акаунт. Средствата се възстановяват по единствено по банков път затова моля попълнете коректно данни за сметката, по която да бъдат възстановени средствата във формуляра.

(4) Куриерските разходи за връщане на стока са за сметка на клиента. Тъй като сумите се възстановяват единствено по банков път, не се приемат обратни пратки с наложен платеж.

(5) Ако стоката, която получите, е дефектна, моля, уведомете Глас дизайн своевременно и върнете стоката. Глас дизайн ще възстанови пълната сума, която сте заплатили, за всички продукти, за които бъде установено, че са дефектни. Не се смятат за дефекти известни разлики в стъклото, които се дължат на технологията на изработка (от типа на въздушни мехурчета, леки неравности във формата и др.) Моля да имате предвид, че предлагаме уникални, авторски произведения, които не са промишлено производство. При всяко колебание в технологията можете да се консултирате допълнително с нас преди да направите поръчка.

(6) Глас дизайн гарантира пълно възстановяване на заплатената сума, при положение че стоките бъдат върнати в указания срок и в същото състояние, в което са били, когато сте ги получили. Това означава, че стоките не трябва да бъдат по никакъв начин повредени, замърсени, излагани на различни външни въздействия, третирани по химически или физически начин, променяни, използвани или носени (за бижута) и че всички етикети или обозначения трябва да бъдат на мястото си.

(7) Нашите стоки са чупливи и моля да положите грижата те да бъдат върнати без да бъдат повредени при транспортирането им. Върнати пратки, които поради неподходяща опаковка са били повредени при транспортирането няма да бъдат приемани.

(8) Към върнатите стоки задължително се прилагат попълнен формуляр за връщане на стоки, както и платежен документ, доказващ покупката.

(9) Ще възстановим стойността на стоките, която сте платили възможно най-скоро и не по-късно от 30 дни от датата на получаване им заедно с документите към тях.

6. Начини на плащане

(1) Можете да заплатите закупените от вас стоки чрез наложен платеж при получаването им, чрез банков превод или чрез валидна кредитна или дебитна карта.

(2) Банковите преводи се правят по следната сметка не по-късно от пет работни дни от поръчката.

Титуляр на сметката: ЕТ "Глас дизайн - Вержиния Велчева"

IBAN

BIC

(3) При плащане чрез банков превод срокът за доставка започва да тече след постъпване на средствата по банковата сметка.

7. Нашата отговорност

(1) Тези Условия не изключват или ограничават отговорността на Глас дизайн, която произтича от действащите закони.

(2) Нашата максимална отговорност към Вас за всякакви загуби или щети, произтичащи във връзка с Вашата поръчка на www.glassdesign.bg, е ограничена до общата цена на поръчката.

8. Цветове

Полагаме всички усилия да покажем адекватно нашите продукти, включително техния състав, форма, големина и цветове. Цветът, който виждате, зависи от Вашата компютърна система и ние не можем да гарантираме, че Вашият компютър ще покаже пълно съвпадение на цветовете с реалния продукт.

9. Прехвърляне

Глас дизайн запазва правото да прехвърли или да предложи като залог на трети страни всички искове за плащане, които са възникнали във връзка с доставката на стоки.

10. Собственост на права

Всички права на интелектуална собственост, като търговски марки и авторски права на www.glassdesign.bg  остават собственост на Глас дизайн. Всяко използване на www.glassdesign.bg или неговото съдържание, включително копиране или съхраняване на това съдържание в неговата цялост или частично, освен за Ваше лично, нетърговско ползване, е забранено без разрешение от Глас дизайн.

Вие не трябва да използвате този сайт по никакъв начин, който причинява или може да причини вреди, който е незаконен и е с цел измама и предизвикване на щета, свързан е с разпространяване на зловреден компютърен софтуер, събиране на данни и други дейности, които не са разрешени от законите.

Формуляр за връщане или замяна

Разгледай | Свали (.pdf) | Свали (.docx)